> Uygulama (EXE) E-Kitapların Adım Adım Bilgisayara Yüklenmesi  
> PDF Dosyası E-Kitapların ve "Adobe Acrobat Reader"ın Adım Adım Bilgisayara Yüklenmesi
 

PDF UZANTILI E-KİTAP VE DOSYALAR

 

Ücretsiz E-Kitap



Arama Motoru Taktikleri
Web Sitenizi Zirveye Çıkartmanın Sırları

 
  • Arama Motorları Nasıl Çalışır?
  • Meta Etiketler Nedir?
  • Sayfa Başlığının Önemi Var mı?
  • Gizli Girdiler Nasıl Kullanılır?
  • Hangi Anahtar Sözcükler İşe Yarıyor?

... bunların ve daha bir çok sorunun yanıtını bu ekitapta bulacaksınız.

Bilgi için tıklayın...


PDF uzantılı e-kitap ve dosyaların iki önemli özelliği vardır;

1-) PDF (Portable Document Format) uzantılı elektronik kitap (e-kitap) dosyaları hem PC, hem de Macintosh kullanıcıları tarafından açılıp okunabilir.

2-) PDF uzantılı e-kitapların açılabilmesi ve yazıcınızdan kağıda aktarılabilmesi için bilgisayarınızda "Adobe Acrobat Reader" programının önceden kurulması gerekmektedir. "Adobe Acrobat Reader" ücretsiz bir program olup, bu programın bedava olarak adım, adım bilgisayarınıza nasıl kurulacağı aşağıda izah edilmiştir.

Adobe Acrobat Reader Programının Adım Adım Kurulması

Dikkat !
"Adobe Acrobat Reader" programının bilgisayarınıza indirilmesi ve kurulması sırasında yapılan işlemleri adım, adım takip edebilmeniz için bu web sayfasının içeriğini bir kağıda yazdırmanızda fayda olabilir.

Eğer bilgisayarınızda "Adobe Acrobat Reader" yok ise, aşağıdaki işlemleri adım, adım takip ederek bu programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza kurabilirsiniz;

1. ADIM: Aşağıdaki web adresine tıklayarak "Adobe"un ana sayfasına giriniz.

http://www.adobe.com

2. ADIM: Açılan sayfayı biraz alta doğru kaydırarak aşağıda görülen, üzerinde "Acrobat Reader" yazan resmi bulup üzerine tıklayınız.

3. ADIM: Açılan "Adobe Acrobat Reader"ın indirme (download) sayfasında doldurulması gereken aşağıdaki bilgiler ekrana gelecektir.

  • Step-1'de "Language (dil)" seçeneğinde "English (İngilizce)"i; " Platform" seçeneğinde ise bilgisayarınızın işletim sistemini (Windows 95, Wndows 98 ve Mac 7.5.3 vb.) seçiniz.

  • Step-2'de görülen kutuya indirilen programın diğer bazı özellikleri de ihtiva etmesi için işaret koyunuz.

  • Doldurma işlemi bittikten sonra programın bilgisayarınıza indirilmesi için kırmızı ">DOWNLOAD " tuşuna basınız.

4. ADIM: "Yükleme (download)" işlemi için ilgili dosyanın ekranda mı açılacağını, yoksa bilgisayarınıza mı kaydedileceğini soran bir "Dosya Yükleme" kutusu açılır. Açılan kutunun çeşitine göre, direkt "Kaydet" tuşuna basınız ; veya "Diske Kaydet" seçeneğini işaretleyerek "OK" tuşuna basınız.

5. ADIM: Bilgisayarınıza yüklenecek programın nereye kaydedileceğini soran yeni bir "Farklı Kaydet (Save As)" kutusu açılacaktır. Açılan bu yeni kutuda; Konum : Masa Üstü (Desktop) üstü olarak seçerek "Kaydet (Save)" tuşuna basınız.

Dikkat !
Ayrıca daha sonra aradığınızda bulmak için "Farklı Kaydet (Save As)" kutusunun "Dosya Adı (File Name)" yazısının karşısında yazan "Programın Adı"nı bir yere kaydediniz.

6. ADIM: "Adobe Acrobat Reader" bilgisayarınıza yüklenmeye başlar. Yeni bir kutu açılarak yüklemenin ilerlemesi görünür. Yükleme bittikten sonra yükleme kutusu kendiliğinden kapanır. Yükleme bittiği halde kutu kapanmamışsa kutunun sağ üstündeki "x" işaretine tıklayarak kapatma işlemini kendiniz de yapabilirsiniz.

7. ADIM: Yükleme kutusu kapandıktan sonra, 5. Adımda bir kenara kaydettiğiniz "Dosya Adı"nın bilisayarınızın "Masa Üstü" bölümünde aşağıda görünen bir simgeye benzer şekilde bulunması gerekir (Şüphesiz simgenin altında yazılan yazı işletim tipinize göre aşağıda yazılandan farklı olabilecektir).

Bilgisayarınızın "Masa Üstü" bölümünü açarak bulduğunuz dosya adını bulduğunuz dosyasının üzerine çift tıklayınız. "Adobe Acrobat Reader"ın kurulması otomatik olarak başlayacaktır. Kurulma adımlarını takip ederek işlemleri tamamladığınızda "Masa Üstü"nde aşağıdaki resim gibi yeni bir "Simge (icon)" oluşacaktır (Şüphesiz yüklenen son sürüme göre simgenin altında örneğin "Acrobat Reader 5.0" gibi farklı bir yazının yazıyor olması sizi şaşırtmasın).

8. ADIM: Artık herhangi bir PDF uzantılı e-kitabı veya dosyayı bilgisayarınızda açabilir, okuyabilir ve hatta isterseniz PDF e-kitabın içeriğini kağıda dahi bastırabilirsiniz. PDF uzantılı bir e-kitap veya dosyanın internet üzerinden bilgisayarınıza nasil yükleneceği öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

PDF E-KİTAP VE DOSYALARIN İNTERNET ÜZERİNDEN
BİLGİSAYARINIZA YÜKLENMESİ

 

e-mail : info@eticaretokulu.com

copyright© 2003 İnternet Pazarlama Merkezi A.Ş. Tüm Hakkı Saklıdır.